KMO logo

Hlavní menu

HLAVNÍ OBSAH

Tisková zpráva - Četnické humoresky

Místo konání: Knihovna města Ostravy, p. o., pobočka Michálkovice, ul. Sládečkova 90
Termín konání: sobota 28.11.2009, 16.00

"Četnické humoresky"
Besedovat se čtenáři michálkovické knihovny a všemi dalšími hosty přijede ten nejpovolanější, duchovní otec stejnojmenného úspěšného televizního seriálu, plk. JUDr. Michal Dlouhý. Je velkým milovníkem a znalcem prvorepublikového četnictva a dlouhodobě se také věnuje historii výkonu bezpečnostní služby na našem území. O tomto tématu nejen odborně publikuje, ale také spolupracuje s mnoha televizními režiséry při natáčení detektivních a kriminálních filmů a seriálů, z nichž jmenujme např. "Hříchy pro pátera Knoxe", "Příběh kriminálního rady", "Devatenáct klavírů" a další. A svou náklonnost k československému četnictvu zase bezezbytku zúročil oslovením režiséra Antonína Moskalyka a následně významnou spoluprací a odborným poradenstvím při přípravě a natáčení seriálu "Četnické humoresky". Opomenout nesmíme ani fakt, že na téma československého četnictva vydal Dlouhý už devět knih.

O tom všem a o dalších zajímavostech z četnického i televizního světa se plk. JUDr. Dlouhý rozpovídá v četnické uniformě a za přispění dobových rekvizit, které jistě dokonale dokreslí patřičnou atmosféru. Tato beseda v michálkovické knihovně by ovšem nemohla proběhnout bez finančního přispění ÚMOb Michálkovice, který je knihovně dlouhodobě příznivě nakloněn.

Těšíme se na Vás!

Ivana Kalwarová (michalkovice@kmo.cz